Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Селска копривена чорба

MarianeMariane
Новак
6944444
10/09/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"В сезона на зеленийките е време да се насладим на една чудна копривена чорбичка по селски"

Необходими Продукти

  • коприва - 2 - 3 шепи свежа
  • лук - 1 връзка пресен
  • ориз - 1 к.ч.
  • магданоз - 1/2 връзка
  • джоджен - 1/2 връзка
  • черен пипер
  • червен пипер
  • сол
  • масло - 3 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 1 к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете копривата добре, изплакнете я обилно с вода и я посолете. Оставете я така четвърт час, след което я стрийте с дланите, изстискайте и отново изплакнете добре.

Загрейте маслото и запържете за кратко ситно нарязаната глава лук. Когато лукът омекне, поръсете с червен пипер и разредете запръжката със 7-8 ч.ч. вода.

Когато кипне, добавете копривата и ориза и оставете чорбата да се вари на тих огън около 20 минути.

Преди да свалите от огъня, поръсете със ситно нарязаните магданоз и джоджен, както и с малко черен пипер.

Готовата копривена чорба свалете от котлона и застройте с киселото мляко и яйцето.

Ако искате чорбата да е постна, не застройвайте, а само подкиселете с лимонтузу или оцет.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: