Edin.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Супа от коприва»Копривена чорба с орехи

Копривена чорба с орехи

MarianeMariane
Новак
6944
Копривена чорба с орехи
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • коприва - 400 г
  • лук - 1 глава
  • праз - 1 стрък
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • орехи - 1 ч.ч. натрошени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете копривата и я сложете да се вари с 6-7 ч.ч. вода, подсолена. Когато копривата омекне, я изваждаме и отцеждаме, след което я нарязваме на ситно с нож.

В друг съд запържваме ситно нарязания лук и праз лук. Когато омекнат, добавяме брашното, разреждаме с водата от копривата, добавяме копривеното пюре.

Варим зеленчуците и запръжката още десетина минути.

На дъното на супник слагаме натрошените орехи, отгоре заливаме с врялата копривена чорба и поднасяме веднага.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: