Лека копривена чорба

Лека копривена чорба
Снимка: ВИОЛЕТА МАТЕВА
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
3
"Копривата е изключително полезна, затова в никакъв случай не пропускайте тази рецепта за копривена чорба"

Необходими продукти

  • вода - 1300 мл
  • коприва - 300 грама
  • пресен чесън
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • олио - 4 с.л.
  • лук - 1 малка глава
  • моркови - 1 брой
  • ориз - 3 с.л.
  • джоджен - свеж
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и почистете копривата. Кипнете вода и бланширайте копривата за кратко.

Нарежете отцедената коприва на ситно. Настържете моркова, а лука наситнете.

Загрейте олиото и запържете моркова и лука. Добавете копривата и гответе още 1-2 минути. Поръсете с червен пипер и разбъркайте.

Налейте горещата вода. Когато течността кипне, сипете вътре измития ориз.

Овкусете супата от коприва със сол и варете до готовност на ориза.

Поръсете я с пресните чесън и джоджен.

Леката копривена чорба е готова.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: