Edin.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Картофена супа»Лека картофена чорбица

Лека картофена чорбица

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
475817k
Лека картофена чорбица
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
38 мин.
Общо
53 мин.
Порции
4
"Вече навън можем да усетим идването на есента, което означава, че е време да приготвим любимата картофена супичка"

Необходими продукти

  • картофи - 400 грама
  • фиде - 2 шепи
  • прясно мляко - 200 мл
  • кориандър - 5 - 6 стръка пресен /или 2 ч.л. сушен/
  • зеленчуков бульон - 1 л
  • зелен лук - 65 г /или стар кромид/
  • чесън - 3 скилидки
  • целина - 1 малък стрък /с част от листата/
  • сол - на вкус
  • олио - 40 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на ситно целината, лука и чесъна. Запържете за 7-8 мин. в олио. Добавете бульона и овкусете с половината количество от кориандъра и малко сол.

Оставете да заври и се заемете с картофите. Обелете и нарежете на дребно. Добаве и тях и варете картофената супа за 25 мин.

След ктова сипете другата част от кориандъра, прясното мляко и фидео. Гответе лесната супа до готовност на фидето - макисмум 5 мин.

Когато изстине, може да севриате вашата лека картофена чорбица.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: