Начин на приготвяне
За картофената яхния режем картофите на големи парчета. Тиквичката нарязваме на полумесеци, а морковите - на колелца.
Лука скълцваме, а пиперката режем на неголеми ленти.
В подходяща тенджера нагряваме мазнина и задушаваме лук, морков и пиперка, като посоляваме.
След 1-2 минути слагаме надребнени картофи и тиквички, като бъркаме внимателно, за да не заговорят зеленчуците.
Овкусяваме постната си яхния с доматено пюре, червен пипер (паприка). Доливаме и вода - течността трябва да покрива продуктите. Държим на огъня, докато всички продукти за яхнията омекнат добре.
Към края поръсваме с риган и сол.
Отделно правим кашичка с малко вода и брашното, разбъркваме и изливаме при зеленчуковата яхния.
Нека гозбата поври още 2 минути, след което може да бъде отстранена от огъня.
Тази лека постна яхния поръсваме с накълцан магданоз.