Edin.bg»Рецепти»Основни Ястия»Яхния»Постна яхния с лапад и картофи

Постна яхния с лапад и картофи

Рая АндоноваРая Андонова
Новак
2411k22
Постна яхния с лапад и картофи1 / 3
25/01/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
45 мин.
Порции
5
"На нас не ни пречи да хапваме яхнийки без месце, а на вас?"

Необходими Продукти

  • лапад - 300 грама
  • лук - 1 глава
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • картофи - 4 - 5 броя
  • олио
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука и картофите.

Лапада почистете и нарежете.

Сипете олио в тенджера, загрейте го и запържете лук. Прибавете картофите, за да се запържат и те.

Поръсете с червения пиопер и разбъркайте. Сипете чашка вода и задушавайте в продължение на 10 минути.

Добавете лапада и разбъркайте. Налейте още вода и гответе яхнията до омекване на продуктите. Овкусете със сол и черен пипер.

Постната яхния с лапад и картофи е много вкусна.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Admin
Admin
изглежда обещаващо
25.01.2022 09:16
1