Edin.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Яхния»Постна яхния от бамя по гръцки

Постна яхния от бамя по гръцки

MarianeMariane
Новак
6944
Постна яхния от бамя по гръцки
Снимка: Yordanka Kovacheva
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
65 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Не забравяйте от време на време да приготвяте и една вкусна постна зеленчукова яхнийка с бамя"

Необходими продукти

  • бамя - 1 кг прясна
  • домати - 200 г
  • гъби - 150 г
  • зехтин - 100 мл
  • бяло вино - 150 мл
  • черен пипер
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бамята се сварява до полуомекване в подсолена вода. Към не я се поставят доматите, обелени и нарязани на парчета, гъбите, нарязана парчета, зехтинът и виното.

Продуктите се овкусяват със сол и черен пипер на вкус, поръсват се със ситно нарязан магданоз и се разбъркват. Така забърканата зеленчукова яхния се оставя да се вари на тих огън за около 1 час. Може да се сервира топла или студена.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: