Пилешка яхния с бамя

Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
46 мин.
Общо
66 мин.
Порции
3
"Една бабина гозба, любима на цялото семейство."

Необходими продукти

  • пиле - 1 бр.
  • домати - 3 бр.
  • брашно - 1 с.л.
  • лук - 3 бр.
  • бамя - 500 г
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • магданоз - пресен
  • оцет - за накисване на бамята
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измитото и почистено пиле се подсушава леко и се нарязва на големи парчета.

Бамята трябва да се почисти и накисне в смес от 2 ч.ч. вода и 1 ч.ч. оцет за половин час.

Порциите пилешко се запържват в олиото от всички страни, след което се заделят настрана.

В същото олио се задушава и скълцан лук. Слагаме брашното и го запържваме и него. Прибавяме и доматеното пюре, разредено в мъничко водичка.

Варим соса до сгъстяване, след което посоляваме леко. Добавяме и парчетата пилешко и бамята, която е добре изплакната.

Слагаме и доматите, нарязани на ситно.

Наливаме 2-3 чаши вода и готвим на бавен огън до готовност на пилешката яхния с бамя.

При поднасяне на домашната яхнийка я поръсваме с магданоз.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: