Начин на приготвяне
Наситнете лука и го задушете в загрятото олио. Прибавете нарязаните гъби и измития ориз. Разбъркайте добре и гответе докато оризът стане стъклен.
Сипете 1.5 ч.ч. вода, добавете кубчето бульон и овкусете със сол. Махнете готовата плънка от огъня и оставете да се охлади леко за няколко минути.
Измийте и подсушете добре пилето. Напълнете го с плънката и го прехвърлете в тава за печене.
Намажете пълненото пиле с майонезата и червения пипер.
Включете фурната да загрява и запечете пилето до получаване на приятен златист загар.
Накрая поръсете с прясно смлян черен пипер.
Поднесете порции пиле с плънка и салата по избор.
Пълненото пиле с гъби, ориз и зелен лук е готово.