Edin.bg»Рецепти»Основни ястия»Яхния»Пилешка яхния с червен боб и лютеница

Пилешка яхния с червен боб и лютеница

Пилешка яхния с червен боб и лютеница
Снимка: Теодора Мещерова
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"Любима за нас пилешка яхния с червен боб и лютеница"

Необходими продукти

  • замразени зеленчуци - 1 пакет микс
  • червен боб - 1 консерва (400 грама)
  • пилешко месо - 900 грама
  • чубрица - 2 щ.
  • лютеница - 3 с.л.
  • черен пипер - 2 щ.
  • олио - 30 мл
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилешкото месо и го овкусете с черен пипер, сол и чубрица. Сипете малко олио и разбъркайте.

Загрейте олиото и запечатайте пилешкото от всички страни. Прибавете червения боб от консервата и микса зеленчуци. Сипете малко олио и гответе за кратко.

Прибавете лютеницата и сипете чаша топла вода.

Овкусете с останалите подправки и гответе яхнията на умерен огън до пълно сваряване на месото.

Пилешката яхния с червен боб и лютеница е готова.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: