Edin.bg»Рецепти»Основни ястия»Червен боб с наденица в глинен съд

Червен боб с наденица в глинен съд

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
475917k
Червен боб с наденица в глинен съд
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
125 мин.
Общо
150 мин.
Порции
4
"Бобецът си е бобец - особено с наденичка"

Необходими продукти

  • моркови - 1 бр.
  • зелен лук - 3 стръка
  • червен боб - 400 г
  • доматен концентрат - 4 ч.л.
  • целина - 1 голям стрък
  • лук - 1 глава
  • джоджен - 3 ч.л. или на вкус
  • чушки - 1 бр. суха (червена)
  • наденица - 480 г сурова
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • олио - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете боба за през нощта. Сипете нова вода и го сварете за 90 минути.

Нарежете и задушете зеленчуците в олио с 2 щипки сол. Натрошете сухата чушка. Размийте доматения концентрат със 100 мл вода и сипете при зеленчуците.

Когато започне да къкри, сложете наденицата. След няколко минути обърнете от другата страна.

Сложете боба и подправки. Сипете боба с наденица в глинен съд, долейте вода според гъстотата на манджата.

Печете боба на фурна за 15 минути на 200 градуса.

Поднесете червения боб с наденица в глинен съд с гарнитура по избор.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: