Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Кавърма»Кавърма с гъби в глинен съд

Кавърма с гъби в глинен съд

Кавърма с гъби в глинен съд
Снимка: Добринка Петкова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Кавърма с гъби и свинско за цялото семейство, че и за някой съсед"

Необходими продукти

  • гъби - 150 г
  • свинско месо - около 700 г
  • червено вино - 50 мл
  • праз - 2 стръка
  • домати - 5 бр. консерва
  • подправки - за свинско
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете и запържете свинското месо. Добавете праза, после доматите и гъбите, нарязани.

Овкусете свинската кавърма с подправките и виното.

Сипете по гювечета апетитната кавърма и печете за половин час на 200 градуса. Поръсете с магданоз.

Сервирайте кавърмата с гъби в глинен съд.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: