Джолан със зеле в глинен съд

Джолан със зеле в глинен съд
Снимка: Сергей Анчев
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
300 мин.
Общо
315 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • джолан - около 1.5 кг (преден)
  • ябълки - 2 броя
  • кисело зеле - 1 глава
  • черен пипер - 20 зърна
  • олио - 5 с.л.
  • сухи чушки - 2 броя
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • дафинов лист - 2 броя
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете ябълките на малки парчета, а киселото зеле направете на лентички.

Начупете на едро сухите чушки. Разбъркайте всички чушките със зелето и ябълките и добавете към тях дафиновите листа, черния и червения пипер. Сипете олиото и прехвърлете сместа в гювеч.

Внимателно заровете джолана в тази смес и слжоете капака на гювеча.

Поставете във фурната, включете на 150 градуса и печете до готовност - около 5 часа.

Печеното свинско е много вкусно, приготвено на бавен огън.

Джоланът със зеле в глинен съд е готов.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: