Начин на приготвяне
Червените чушки се нарязват на лентички, а лукът на ситно.
Каймата се смесва с подправките и лука, омесва се добре и от нея се оформят около 20 малки кръгли кюфтенца.
В дълбок тиган се загрява мазнина на умерена температура, в която се пържат кюфтенцата и от двете страни за няколко минути до зачервяване.
След като са готови, в останалата мазнина в тигана се слагат предварително нарязаните чушки за около 5 минути, след което се добавят кюфтенцата, червеният боб и доматеният сос.
Тиганът се покрива с капак и се готвят за 20 минути, като сместа се бърка периодично. Сосът не трябва да е прекалено гъст - при нужда може да разреди с малко вода.
Готовите тортили се загряват в тиган на котлона и след това в тях се слагат няколко кюфтенца със сос.
Буритосите се поръсват обилно с настърган кашкавал и се навиват.
Мексиканските буритос с кюфтенца и червен боб са готови.