Edin.bg»Рецепти»Сандвичи»Бурито»Мексикански буритос с кюфтенца и червен боб

Мексикански буритос с кюфтенца и червен боб

Мексикански буритос с кюфтенца и червен боб
Снимка: Нина Иванова Иванова
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5
"За всички фенове на мексиканската кухня предлагаме тези буритос с кюфтенца и червен боб"

Необходими продукти

  • тортили - 5 бр. готови
  • за кюфтенцата
  • свинска кайма - 400 г
  • лук - 1 глава
  • доматено пюре - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • кимион - 1/2 ч.л.
  • сол - на вкус
  • за соса
  • кашкавал - 100 г
  • доматен сос - 600 мл
  • чушки - 2 бр. червени
  • олио - 4 с.л.
  • боб - 400 г червен
  • подправка за чили - 1 с.л. смес
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Червените чушки се нарязват на лентички, а лукът на ситно.

Каймата се смесва с подправките и лука, омесва се добре и от нея се оформят около 20 малки кръгли кюфтенца.

В дълбок тиган се загрява мазнина на умерена температура, в която се пържат кюфтенцата и от двете страни за няколко минути до зачервяване.

След като са готови, в останалата мазнина в тигана се слагат предварително нарязаните чушки за около 5 минути, след което се добавят кюфтенцата, червеният боб и доматеният сос.

Тиганът се покрива с капак и се готвят за 20 минути, като сместа се бърка периодично. Сосът не трябва да е прекалено гъст - при нужда може да разреди с малко вода.

Готовите тортили се загряват в тиган на котлона и след това в тях се слагат няколко кюфтенца със сос.

Буритосите се поръсват обилно с настърган кашкавал и се навиват.

Мексиканските буритос с кюфтенца и червен боб са готови.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: