Edin.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Мексикански ориз с боб, лук и чушки

Мексикански ориз с боб, лук и чушки

Мексикански ориз с боб, лук и чушки
Снимка: Нина Иванова Иванова
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • ориз - 220 грама
  • червен боб - 400 г (сварен от консерва)
  • олио - 3 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • лук - 1 средно голяма глава
  • чушки - 1 зелена (нарязана на кубчета)
  • кимион - 1/2 ч.л смлян
  • домати - 2 броя
  • люти чушки - 1 бр.
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо трябва да сварите ориза до пълна готовност. Залейте го с около 600 мл подсолена вода и го варете 30-тина минути.

Междувременно загрейте 2 лъжици от олиото и запържете наситнените лук и чесън.

Прибавете и нарязаните чушки и домати, полейте с лимоновия сок и овкусете с кимиона. Разбъркайте сместа хубаво и захлупете с капак.

Гответе докато зеленчуците омекнат, след което прибавете червения боб.

Разбъркайте и сипете останалото олио, както и предварително сварения ориз. Гответе 1-2 минути и сервирайте.

Мекскиканският ориз с боб, лук и чушки е готов.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: