Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Ориз на тиган»Мексикански ориз на тиган с пилешко

Мексикански ориз на тиган с пилешко

Мексикански ориз на тиган с пилешко
Снимка: Нина Иванова Иванова
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Наистина съжаляваме хората, които никога не са опитвали този мексикански ориз с пилешко на тиган"

Необходими продукти

  • ориз - 200 г
  • пилешки бутчета - 500 г
  • царевица - 100 г сладка, консерва
  • чушки - 2 бр. червени
  • лук - 1 глава
  • пилешки бульон - 600 мл
  • чили - 1 ч.л. на прах
  • сол
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • кашкавал - настърган
  • олио - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките и лука почистете и нарежете на ситно, пилешкото месо - на хапки.

Сипете олио в голям тиган и запържете пилешките късчета за десет минути. Разбъркайте.

Сложете наситнените лук и чушки, гответе още пет минути. Добавете царевицата, чили, ориза и черния пипер.

Гответе пилешкото с ориз още пет минутки и сипете бульона. След това намалете котлона и затворете с капак.

Гответе до готовност на ориза на тиган - още около половин час.

Мексиканският ориз на тиган с пилешко сервирайте, поръсен с кашкавал като изчакате няколко минути да се разтопи.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: