Начин на приготвяне
Първо пригответе плънката за баничките.
Натрошете сиренето в купа, а пилешкото нарежете на ситно. Добавете нарязаните пера зелен лук и смесете продуктите заедно с белтъка.
Угасете содата за хляб в киселото мляко и добавете брашно. Сипете ги към останалите продукти и разбъркайте хубаво.
Разбийте яйцата с щипка сол и млякото.
Вземете две кори за баница и ги срежете на две през средата. Намазнете първата с олио, сложете втората отгоре и сипете лъжица от плънка. Подвийте краищата навътре, навийте на плик.
Така процедирайте с всички банички.
Загрейте олиото и потопете всяка баничка в панировката. Изпържете на умерен огън, за да не изгорят.
Отцедете върху кухненска хартия и поднесете топли.
Баничките с пилешко на тиган са много вкусни.