Edin.bg»Рецепти»Баница»Банички»Банички с пилешко на тиган

Банички с пилешко на тиган

Банички с пилешко на тиган
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • кори за баница - 6 броя
  • олио - за пържене
  • за плънката
  • сирене - 100 г
  • пилешко месо - 100 грама (сварено или печено)
  • белтъци - 1 брой
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • сода бикарбонат - 1 щ.
  • брашно - 1 ч.л.
  • зелен лук - пера
  • за паниране
  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 2 с.л.
  • сол - щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо пригответе плънката за баничките.

Натрошете сиренето в купа, а пилешкото нарежете на ситно. Добавете нарязаните пера зелен лук и смесете продуктите заедно с белтъка.

Угасете содата за хляб в киселото мляко и добавете брашно. Сипете ги към останалите продукти и разбъркайте хубаво.

Разбийте яйцата с щипка сол и млякото.

Вземете две кори за баница и ги срежете на две през средата. Намазнете първата с олио, сложете втората отгоре и сипете лъжица от плънка. Подвийте краищата навътре, навийте на плик.

Така процедирайте с всички банички.

Загрейте олиото и потопете всяка баничка в панировката. Изпържете на умерен огън, за да не изгорят.

Отцедете върху кухненска хартия и поднесете топли.

Баничките с пилешко на тиган са много вкусни.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: