Edin.bg»Рецепти»Баница»Банички»Банички със сирене и кашкавал на тиган

Банички със сирене и кашкавал на тиган

Мария СимоваМария Симова
Новак
236134k
Банички със сирене и кашкавал на тиган
Снимка: Мария Симова
1 / 2с Видео
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
10
"Знаем колко много обичате да си похапвате банички, затова днес решихме да ви изненадаме с тази рецепта"

Необходими продукти

  • кисело мляко - 2 ч.ч.
  • кашкавал - 10 слайса
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • сирене - 300 грама
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • брашно - 4 ч.ч. и малко за доомесване
  • олио - 10 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Угасете содата в киселото мляко и смесете със солта и захарта.

Добавете пресятото брашно и натрошеното сирене, замесете тесто, което е меко и се лепи по пръстите. Ако е необходимо, добавете още малко брашно.

Разделете тестото на 10 еднакви топчета. Всяко едно разточете на тънка кора и сложете по 1 парче от кашкавала. Загънете краищата, за да покриете плънката и разточете на нова - по-голяма кора.

Загрейте лъжица олио в тиган на слаб огън и сложете една от баничките. Сложете капак и печете до зачервяване. Обърнете баничката и запечете и от другата страна.

Преди всяка баничка сипвайте по лъжица олио.

Баничките със сирене и кашкавал на тиган са чудни.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: