Начин на приготвяне
Ако не ви се приготвя класическа баница на фурна, опитайте този вариант за банички на тиган.
Към предварително пресятото брашно се добавят сол и хладка вода, като количеството на течността е колкото да се замеси тестото. От нея се налива по малко и фина струя.
След като сме замесили тестото, го оставяме за 20 минути настрана, завито във фолио.
После делим тестото на две части, които разточваме на тънки кори и мажем с олио.
Всяка кора поръсваме обилно със скълцани зелении.
Прегъваме корите на две, след това отново ги прегъваме и процедираме така, докато стане пликче.
Разточват се пликчетата и отново процедурата се повтаря. Накрая тестото се нарязва на парчета и се изпържва в сгорещена мазнина.
Всичките банички отцеждаме от мазнината върху хартия за печене.
Това са постни банички, които и така са много вкусни. Но пожелание може да добавите и малко сирене към баничките със зелен лук на тиган.