Начин на приготвяне
Почистете добре пилешките сърца.
Сложете ги заедно с дафиновия лист в подсолена вода да се варят за около 30 минути.
Нарежете лука на полумесеци и го сложете в тигана с капак със загрятите зехтин и масло.
Овкусете го със солта, черния пипер и захарта.
Затворете тигана - при нужда може да сипете малко вода, за да не загаря лукът.
Щом придобие леко кафеникав цвят, добавете виното.
Разбъркайте и оставете да се изпари алкохолът.
Извадете лука и в същия тиган сложете гъбите и сърцата, за да се запържат.
Щом апетитният аламинут е готов, добавете карамелизирания лук и черния пипер.
Сърчицата с манатарки и лук на тиган са много вкусни.
Добър апетит!