Сърчица с бира и лук

ЗориЗори
Новак
15515k
Сърчица с бира и лук
Снимка: Зори
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Сипвайте бирата и поднесете тези апетитни сърчица с лук"

Необходими продукти

  • бира - 1 ч.чаша
  • пилешки сърца - 500 грама
  • масло - 50 грама
  • сушени зеленчуци - 6 с.л.
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • лук - 2 глави
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете пилешките сърца и ги разрежете през средата. Измийте ги много добре през няколко води.

Намазнете йенска форма с капак и прехвърлете сърцата. Посолете ги леко и добавете към тях сушените зеленчуци, наситнени лук и чесън. Поръсете с черния пипер и налейте бирата.

Отгоре наредете нарязаното масло и похлупете.

Сложете формата в студена фурна, включете на 180-200 градуса и ги изпечете до готовност.

Поднесете биреното мезе топло.

Сърчицата с бира и лук са готови.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: