Edin.bg»Рецепти»Морски дарове»Бирено мезе»Калмари пане за бира

Калмари пане за бира

Калмари пане за бира
Снимка: Илиана Балканска
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
3

Необходими продукти

  • калмари - 4 - 6 туби
  • чили - 1/2 ч.л. (смляно на едро)
  • соев сос - 20 мл
  • За темпурата
  • газирана вода - 200 мл (ледено студена)
  • пшенично брашно - 100 грама
  • чесън на прах - 1/2 ч.л.
  • царевично нишесте - 100 грама
  • брашно - за овалване
  • олио - 200 мл (за пържене)
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете от ципата тубите калмари, махнете гръбчната кост и ги измийте.

Подсушете ги добре и ги нарежете на дебели около 2 см кръгчета. Овкусете ги с чилито и соевия сос, оставете да се мариноват за половин час.

Смесете сухите съставки за температура в голяма купа. Сипете ледената газирана вода и разбъркайте до получаване на кашица.

Оваляйте калмарите в брашно и след това ги потопете в панировката.

Загрейте достатъчно количество олио в дълбок тиган и ги изпържете до златист загар.

Сервирайте калмарите като бирено мезе.

Калмарите пане за бира са много вкусни!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: