Начин на приготвяне
Накиснете пресните миди във вода за около 15 минути. След това почистете под студена струя вода, отстранявайки късите кафяви израстъци, с които са били прикрепени.
В голяма тенджера поставете мидите, налейте 150 мл от виното и поставете няколко клонки девесил и затворете с капак.
Гответе до напълно разтваряне на всички миди. След това внимателно премахнете черупките на миди, който са празни /ядките са паднали от черупката/.
Все пак оставете миди с черупка за красота в чинията. В дълбок тиган поставете скилидките чесън заедно с краве маслото и добавете мидените ядки и мидите с черупки.
Задушете ги с останалата част от виното.
Поръсете с пресен магданоз и оставете да се готвят до извиране на течността за около 4-5 минути, като разбърквате периодично миди с бяло вино, масло и чесън.
Вижте още как се правят вкусни миди с ориз, както и най-добрите панирани миди.