Edin.bg»Рецепти»Морски дарове»Миди с бяло вино, масло и чесън

Миди с бяло вино, масло и чесън

Миди с бяло вино, масло и чесън
Снимка: Мина Димитрова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
1
"Няма как да не ви се прихапват тези миди с бяло вино, масло и чесън... уникален аромат."

Необходими продукти

  • миди с черупка - 800 г пресни
  • бяло вино - 200 мл
  • чесън - 4 скилидки
  • краве масло - 60 г
  • девесил
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете пресните миди във вода за около 15 минути. След това почистете под студена струя вода, отстранявайки късите кафяви израстъци, с които са били прикрепени.

В голяма тенджера поставете мидите, налейте 150 мл от виното и поставете няколко клонки девесил и затворете с капак.

Гответе до напълно разтваряне на всички миди. След това внимателно премахнете черупките на миди, който са празни /ядките са паднали от черупката/.

Все пак оставете миди с черупка за красота в чинията. В дълбок тиган поставете скилидките чесън заедно с краве маслото и добавете мидените ядки и мидите с черупки.

Задушете ги с останалата част от виното.

Поръсете с пресен магданоз и оставете да се готвят до извиране на течността за около 4-5 минути, като разбърквате периодично миди с бяло вино, масло и чесън.

Вижте още как се правят вкусни миди с ориз, както и най-добрите панирани миди.

Рейтинг

0
Общо гласували: 0
50
40
30
20
10
Дай твоята оценка: