Edin.bg»Избрани Колекции»Задушени Гъби с Бяло Вино

Като се зачервят от двете страни, наливаме виното, добавяме 1/2 ч.ч. гореща вода, слагаме гъбите, заедно със соса, в който са се пържили и оставяме...

Добавят се и виното, содата и щипка сол.
При непрекъснато бъркане се сипва по малко от брашното, докато се получи смес с гъстотата на каша....

Когато омекнат, към него се добавят главите на гъбите, картофите, нарязани на лунички, и малко вода....

Сипете бялото вино, след минута добавете картофите и нарязаните гъби.
Овкусете задушените картофи с черен пипер и магданоз....

Това е тяхна разновидност - поширани круши с бяло вино, която е много приятен и изискан вариант на прекрасния десерт....

Изсипете в тенджерка жълтъците, виното, захарта, ванилията и лимоновата кора и бъркайте на загрят котлон, докато крема се сгъсти....

Прибавяме бялото вино, оставяме соса да кипне и виното да изври и тогава наливаме 1 1/2 ч.ч. гореща вода....
Рейтинг
3.7
Общо гласували: 7
53
41
31
22
10
Дай твоята оценка: