Начин на приготвяне
Патицата се почиства много добре и се накисва в равни части вода и оцет поне за 1 нощ. На другият ден се отцежда и се слага да се задушава в маслото и ситно нарязаните корени за супа. От време на време се налива по малко гореща вода.
Когато патицата е готова, изваждаме я, а в маслото запържваме брашното. Прибавяме бялото вино, оставяме соса да кипне и виното да изври и тогава наливаме 1 1/2 ч.ч. гореща вода.
Оставяме соса да се вари 10 минути на тих огън, след което прецеждаме соса и прибавяме към него добре разбитото кисело мляко.
Патицата се нарязва на порции, слага се в голяма чиния и се залива с получения сос. Подходяща гарнитура за задушената дива патица е пилаф или свежа салата по избор.