Начин на приготвяне
Почистваме добре патицата, измиваме я и я оставяме да престои поне 2-3 дни на студено. След това я нарязване на големи порции, които пържим до златисто в олио или масло.
Когато месото се зачерви, добавяме ситно нарязания лук, а щом омекне и той - наливаме 1 1/2 ч.ч. гореща вода, виното и добавяме дафиновите листа и карамфила.
Задушаваме патешкото месо до пълното му омекване, като сосът трябва да остане на мазнина.
Отделно обелваме и почистваме ябълките от семенната им част, добавяме към тях маслото, захарта, 1/2 к.ч. вода и варим на умерен огън до получаването на гладко пюре.
Патешкото месо се изважда и поставя в затоплена чиния. От двете му страни се слага от ябълковото пюре и се залива отгоре със соса от печенето.