Edin.bg»Избрани Колекции»Печена Пълнена Патица


Зарейте още олио и запържете в дълбока тенджера патицата от всички страни....

Слагаме патицата в подходяща тава, намазваме я обилно с масло и я печем в загрята на 180 градуса фурна за около 70 минути....

Пече се 30 минути в загрята на 200 градуса фурна, след което се допича на 180 градуса....

Почистваме добре патицата, измиваме я и я оставяме да престои поне 2-3 дни на студено....

Поставяме патицата в тавичка и пълним със зелевата плънка.
Завиваме с фолио и печем пълнената патица на 150°C за около 2 часа....

Когато патицата е готова, изваждаме я, а в маслото запържваме брашното....

Пъстървата се измива, посолява се, поръсва се с черен пипер и се напръсква с лимонов сок.
Морковът се обелва и се нарязва на малки парченца. Смесва...

Прехвърляме пълнената пуйка в дълбока тенджера, заливаме с малко олио, 2 ч.ч. гореща вода....

Разделете франзелата на две части напречно и внимателно я издълбайте с лъжица.
Смесете пастета със ситно нарязаните яйца, чушки, моркови и камби...
Рейтинг
3
Общо гласували: 6
50
42
32
22
10
Дай твоята оценка: