Начин на приготвяне
Почистваме пуйката, посоляваме я отвън и отвътре и я натриваме с червен пипер. Сваряваме кестените, почистваме ги и ги заливаме с прясното мляко, маслото. Добавяме малко сол и натрошените бучки захар.
Разбъркваме добре и с получената смес пълним пуйката, като отворът зашиваме или затваряме с помощта на клечки за зъби.
Прехвърляме пълнената пуйка в дълбока тенджера, заливаме с малко олио, 2 ч.ч. гореща вода. Добавяме ситно нарязаните корени за супа и задушаваме под капак до готовност, като при нужда добавяме още вода в процеса на готвене.
Когато пуйката омекне, внимателно я прехвърляме в тава, намазана с олио, и слагаме за кратко в силно загрята фурна, за да се запече и хване хрупкава коричка.