Начин на приготвяне
Задушете в половината мазнина дребно нарязаните глави лук, добавете ориза и след като и той се запържи, сипете сварените предварително в подсолена вода нарязани дреболии.
Залейте задушената смес с бульона от варенето на дреболиите, прибавете стафидите и накълцаните сухи чушки, подправете със солта, черния пипер и нарязания магданоз и задушавайте, докато оризът полуомекне.
Ситно нарязаното зеле се задушава в останалата мазнина, след което се сипва в тава.
Върху него се поставя почистената, измита и намазана със солта и маслото пуйка, която сте напълнили с готовата плънка и сте зашили.
Печете в умерена фурна, като в началото покриете пуйката със зелеви листа, докато месото омекне.
Махнете листата, пак намажете с масло пуйката и я печете, докато се зачерви.
При тържествени случаи поднесете в плато върху задушеното зеле цялата пълнена пуйка, заобиколена с купчинки от плънката.
В порциите сложете парчета печена пуйка, задушено зеле и плънка.