Edin.bg»Рецепти»Основни ястия»Мусака»Мусака картофи с кисело зеле

Мусака картофи с кисело зеле

MarianeMariane
Новак
6944
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • картофи - 1 кг
  • лук - 2 глави
  • кисело зеле - 1 зелка
  • сол
  • черен пипер
  • олио
  • яйца - 2 - 3 бр.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се нарязват на тънки филийки и се пържат в загрято олио. В отделен съд се слага нарязаната на фиде зелка и се сварява до омекване, след което се отцежда.

В мазнината от картофите се запържват ситно нарязаните глави лук, прибавя се зелето, подправя се с червен пипер и се сваля от котлона.

В подходящ съд се слага ред пържени картофи, отгоре запърженото зеле и се завършва с още един ред картофи.

Мусаката се залива с 1 ч.ч. гореща вода и се пече в силно загрята фурна за около 15-20 минути. Залива се с прясното мляко, в което са разбити яйцата и се връща отново във фурната за още 20 минути.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: