Edin.bg»Рецепти»Основни ястия»Мусака»Лесна мусака с кисело зеле

Лесна мусака с кисело зеле

MarianeMariane
Новак
6944
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • кисело зеле - 1 зелка
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • ориз - 3/4 в.ч.
  • сирене - 1 ч.ч. натрошено
  • черен пипер
  • кимион
  • за заливката
  • прясно мляко - 2 ч.ч.
  • яйца - 3 - 4 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете киселото зеле на дребно и го запържете добре в олиото.

Докато зелето се запържва, сварете ориза, прецедете го и го овкусете със сол, черен пипер и ситно нарязан магзаноз. Прибавете към него натрошеното сирене и разбъркайте добре.

В подходяща тавичка поставете ред от зелето, отгоре положете оризовата смес и след това сложете останалото зеле.

Залейте мусаката с прясното мляко, в което сте добавили разбитите яйца и запечете в силно загрята фурна до получаването на хубав златист цвят.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: