Edin.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Лесно кисело зеле с ориз

Лесно кисело зеле с ориз

MarianeMariane
Новак
6944
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Няма как да сбъркате аромата на задушеното зеленце"

Необходими продукти

  • кисело зеле - 1 зелка
  • ориз - 1 винена чаша
  • праз - 2 стръка
  • олио - 5 с.л.
  • черен пипер
  • червен пипер
  • кимион
  • зелев сок
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме на ситно зелката, изстискваме сока и я слагаме да се задушава на тих огън в дълбока тенджера, като внимаваме да не загори.

Междувременно в отделен съд запържваме до омекване ситно нарязания праз. Когато омекне, зачервяваме с червен пипер и прибавяме ориза.

Оставяме ориза да се позапържи, след което наливаме 1 ч.ч. гореща вода и варим до омекване.

Прибавяме ориза към задушеното зеле, заливаме по желание с 2-3 с.л. олио, добавяме 1 ч.ч. зелев сок и варим на тих огън до готовност.

Поднасяме ястието студено, поръсено с черен пипер или кимион.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: