Edin.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Бавно готвено кисело зеле с ориз

Бавно готвено кисело зеле с ориз

Бавно готвено кисело зеле с ориз
Снимка: Албена Асенова
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
300 мин.
Общо
310 мин.
Порции
5
"Бавно готвеното кисело зеле с ориз е невероятно вкусно"

Необходими продукти

  • кисело зеле - 1 малка зелка
  • ориз - 1/2 ч.ч.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • олио - 6 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на тънки ленти киселото зеле. Прехвърлете ги в съда на крок пота. Полейте ги с олио и лъжица червен пипер.

Сипете вътре две чаши вода.

Разбъркайте добре и сложете капака. Включете уреда на първа степен, за да се готви 5 часа.

На третия час от готвенето прибавете и измития ориз, като за целта оформете гнезденца в зелето и го сипете вътре.

Покрийте гнездата с част от зелето и продължете да готвите.

Получава се много крехко и вкусно кисело зеле с ориз.

Бавното готвено кисело зеле с ориз е готово.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: