Edin.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Ориз на фурна»Постен ориз с кисело зеле

Постен ориз с кисело зеле

Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"Постно хапване от ориз с кисело зеле - и без хляб да хапвате, пак ще ви засити"

Необходими продукти

  • кисело зеле - 1 глава
  • олио
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • ориз - 200 грама
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете киселото зеле на тънки ленти. Ако са много дълги, нарежете лентите на 2.

Налейте олио в тенджера и след като се е загрее, добавете измития ориз и наситнения лук. Бъркайте непрекъснато, за да поеме оризът достатъчно мазнина и да стане прозрачен.

Добавете 3 чаши вода (или една чаша сок и две чаши вода). Добавете сол.

След като оризът е почти сварен, добавете и червения пипер. Разбъркайте и изсипете всичко в тава.

Печете ориза в предварително загрята на 200 градуса фурна до готовност.

Постният ориз с кисело зеле е много вкусен.

Бележки:

Ако зелето е много солено, първо го измийте.

Ако не искате да го печете, просто продължете с термичната обработка на котлона, без да го слагате във фурната.

Ако е много солено или кисело зелето, но искате да използвате зелев сок, тогава използвайте само 1/2 чаша сок и 2.5 чаши вода.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: