Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свински джолан с кисело зеле

Свински джолан с кисело зеле

Свински джолан с кисело зеле
Снимка: Росица Петрова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
4
"Дами, всички мъже си умират за кисело зеле с джоланче. От нас да го знаете"

Необходими продукти

  • джолан - 600 г без кост
  • кисело зеле - 1/2 зелка
  • черен пипер
  • сол
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • ориз - 100 г
  • олио - 6 с.л.
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинския джолан на парчета, овкусете с черен пипер и сол, разбъркайте.

Махнете кочана от зелето и го накълцайте на дребно. Измийте ориза.

Сипете зелето и ориза на дъното на тенджера или глинен гювеч. Поръсете с черен пипер, червен пипер и пушен червен пипер. Разбъркайте.

Сложете джолана и притиснете. Добавете олио и водата до месото.

Свинското с кисело зеле сложете в студена фурна.

Свинския джолан с кисело зеле печете за 90 минути на 200 градуса.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: