Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско печено»Свински джолан с картофи и гъби

Свински джолан с картофи и гъби

Свински джолан с картофи и гъби
Снимка: Румяна Стоянова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
210 мин.
Порции
4
"Не искаме никакви гурме ястия, а просто джоланче със зеленчуци"

Необходими продукти

  • моркови - 2 бр.
  • картофи - 5 бр.
  • свински джолан - 1 бр.
  • чесън - 5 скилидки
  • чушки - 1 бр.
  • гъби - 4 бр.
  • лук - 3 глави
  • бира - 200 мл тъмна
  • бульон - 200 мл месен
  • олио - 3 с.л.
  • дафинов лист - 2 бр.
  • бахар - 3 зрънца
  • сол
  • черен пипер
  • пушен червен пипер - 1 с.л.
  • мед - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и подсушете свинския джолан. Овкусете с черен пипер и сол, оставете да престои.

Обелете и нарежете картофите на парчета, гъбите - също. Морковите нарежете на кръгчета.

Пригответе соса за месото, смесвайки бирата, меда, пушения червен пипер и бульона. Разбъркайте.

Намазнете тава, сложете зеленчуците с черен пипер и сол. Сложете месото и зеленчуците, овкусете с дафинов лист, бахар, чесън. Добавете нарязаните чушка и лук.

Добавете и соса към свинското със зеленчуци.

Печете свинското три часа на 180 градуса. Оставете да изстине и сервирайте.

Свинският джолан с картофи и гъби е много вкусен.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: