Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свински джолан с картофи на фурна

Свински джолан с картофи на фурна

ТатянаТатяна
Новак
264
Свински джолан с картофи на фурна
Снимка: Татяна
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
170 мин.
Порции
6
"Макар и да изисква малко повече време при приготвянето си, ястието със свинско джоланче и картофки винаги става страхотно"

Необходими продукти

  • свински джолан - 3 бр.
  • картофи - 1. 5 кг.
  • моркови - 2 бр.
  • домати - 2 бр.
  • олио
  • сол
  • черен пипер
  • бира - 300 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и измиват. Нарязват се на половина през средата. Всяка половина се нарязва на филийки. Морковите се обелват и измиват. Нарязват се на кръгчета.

Доматите се настъргват на едро ренде в йенска тенджера. Добавят се картофите и морковите.

Джоланчетата се измиват и осоляват леко. Добавят се. Зеленчуците се овкусяват със сол и черен пипер.

Добавя се олио. Сипва се бирата. Разбърква се добре. Добавя се още малко водичка.

Захлупва се с капака.

Свинският джолан с картофи на фурна се пече на 180 градуса до готовност на месото около 150 минути.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: