Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Edin.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Гювеч»Гювеч с картофи и свински джолан

Гювеч с картофи и свински джолан

Албена АсеноваАлбена Асенова
Новак
18322k337
Гювеч с картофи и свински джолан
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
02/10/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
135 мин.
Порции
6
"Богат гювеч със свинско и картофи - когато го сервираме у дома, винаги е празник"

Необходими Продукти

  • свински джолан
  • сол
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л. смлян
  • чесън на прах - 1/3 ч.л.
  • риган - 1 ч.л.
  • мащерка - 1 ч.л.
  • олио - 6 с.л.
  • картофи - 700 г
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 2 глави
  • чесън - 1 глава
  • червено вино - 150 мл
  • дафинов лист - 2 бр.
  • бахар - няколко зрънца
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се смесват червеният, черният пипер, чесънът на прах, риганът, мащерката и три супени лъжици олио.

Сместа се обърква и с нея се намазват джоланите, които първо са поръсени със сол. Слагат се в найлонова торбичка или съд с похлупак и се оставят в хладилника за около три часа.

Картофите се обелват, нарязват и слагат в гювеча. Към тях се прибавят нарязаните лук, моркови и разрязаната на две глава чесън.

Поръсват се със сол и останалото олио след което се объркват. Отгоре им се поставят овкусените джолани. В гювеча се налива малко вино, слагат се два дафинови листа и няколко зрънца бахар.

Слага се капакът на глиненият съд, след което се поставя в студена фурна. Ястието се пече първите 30 минути на 220 градуса, след което температурата се намалява на 180.

Гювечът с картофи и свински джолан е готов.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: