Начин на приготвяне
Посолете нарязаното месо от джолана. Овкусете с черен и червен пипер, добавете унисос и разбъркайте.
Запържете свинското в загрято олио.
Нарежете на едро тиквичката, гъбите, картофите и лука. Овкусете ги с унисос, универсална подправка, червен пипер и сол.
Сипете запърженото месо в дълбока тава. Добавете нарязаните зеленчуци, прибавете буркана с гювеча, доматите от консерва и граха. Налейте 100 мл бяло вино и малко олио.
Сипете и топла вода, като течността трябва да покрива продуктите. Покрийте с фолио и сложете тавата в студена фурна.
Включете на 150 градуса и печете ястието около 2 часа. Махнете фолиото и печете още около час.
Свинският джолан с картофи и зеленчуци с гювеч е много вкусен.