Edin.bg»Избрани Колекции»Свински джолани в гювеч на фурна

Направете разрези с остър нож по свинските джолани и сложете вътре парченца чесън.
Сипете малко вода и бира и овкусете с още подправки....

Почистеното свинско джоланче трябва да се вари до момента, в който месото се отделя от кокала лесно....

Сервирайте свински пържоли на фурна с вино топли, поръсени със прясно накълцан магданоз и зехтин (или от мазнината/сосчето от печенето) и гарнитура...

Извадете свинските пържоли на фурна с бира, изчакайте леко да изстине и сервирайте....

1

Затворете джолана в гювеч с капак и го сложете най-долу във фурната. Печете на 160 градуса максимум три часа....

Накрая свинските гърди на фурна с доматен сос се поръсват с пресен магданоз....

Овкусяваме сместа със сол и черен пипер, изсипваме в предварително намазнена тава и печем до готовност в загрята на 180 градуса фурна....

Печеното свинско е готово, когато месото започне да се отделя от кокала.
Богатият селски гювеч с джоланче е много вкусен....
Рейтинг
3.7
Общо гласували: 6
52
41
32
21
10
Дай твоята оценка: