Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Гювечета»Гювече с месо от джолан и зеленчуци

Гювече с месо от джолан и зеленчуци

Гювече с месо от джолан и зеленчуци
Снимка: Веселина Константинова
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
1
"Едно предложение от българската кухня, което обожаваме да приготвяме."

Необходими продукти

  • моркови - 2 бр.
  • свински джолан - 1 бр.
  • домати - 1 бр.
  • чушки - 1 бр. пиперка
  • краве масло - 50 г
  • бял пипер
  • бульон - 1/2 ч.ч. от варене на джулана
  • сол - по желание
  • кашкавал - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистеното свинско джоланче трябва да се вари до момента, в който месото се отделя от кокала лесно.

Зеленчуците ги настъргваме или нарязваме ситно.

В гювече слагаме зеленчуците. Върху тях разполагаме месото.

Слагаме краве масло и посоляваме. Наливаме 1/2 ч.ч. прецеден бульон от варенето на месото.

Похлупваме гювечето и го печем във фурната за около половин час. Към края махаме капачето и поръсваме ястието с настърган кашкавал.

Допичаме още малко, за да се разтопи кашкавалът.

Преди сервираме овкусяваме чудното гювече с бял пипер.

Гювечето с месо от джолан и зеленчуци е превъзходно.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: