Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Гювеч»Джолан със зеленчуци в гърне

Джолан със зеленчуци в гърне

Джолан със зеленчуци в гърне
Снимка: Веселина Константинова
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
3
"Никой не отказва порция от това джоланче"

Необходими продукти

  • замразен грах - 300 грама
  • свински джолан - 1 броя
  • картофи - около 1 кг
  • моркови - 2 броя
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • лук - 1 глава
  • олио - 3 с.л.
  • чубрица
  • магданоз
  • черен пипер
  • джоджен
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете свинския джолан до готовност.

Нарежете на едро картофи, морковите на тънки колелца, а лука наситнете.

Прехвърлете зеленчуците в гювеч, сипете граха и олиото, добавете и доматеното пюре. Посолете и овкусете с подправките (без свежия магданоз).

Отгоре сложете джолана. Прецедете бульона от варенето му и ги сипете в гювеча - течността трябва да покрива зеленчуците.

Похлупете и сложете гювеча в студена фурна. Включете на 200 градуса и печете до готовност. Поръсете с магданоза и сервирайте.

Джоланът със зеленчуци в гърне е много вкусен.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: