Агнешка джолан чорба

НикиНики
Новак
13363k
Агнешка джолан чорба
Снимка: Ники
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
130 мин.
Порции
3

Необходими продукти

  • доматено пюре - 2 с.л.
  • лук - 2 глави
  • ориз - 1 к.ч.
  • агнешки джолан - 1 брой
  • чесън - 3 скилидки
  • домати - 1
  • моркови - 1
  • черен пипер
  • червен пипер
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете много добре джолана и след като се охлади го обезкостете на малки късчета.

Наситнете чесъна и лука и ги запържете в загрята мазнина.

Добавете обезкостеното агнешко месо, разбъркайте и сипете доматеното пюре.

Настържете моркова и го добавете в тигана заедно с подправките, измития ориз и малко от бульона, в който варихте месото.

Гответе около 10 минути. През това време прецедете бульона и го върнете в същата тенджера.

Добавете към него всички продукти и варете агнешката супа до готовност.

Котлонът не бива да е много силен.

Сервирайте чорбата топла.

Поръсете с наситнен магданоз и лук, а по желание може да пуснете във всяка порция по 1 резен домат.

Агнешката джолан чорба е готова.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: