Начин на приготвяне
Сварете много добре джолана и след като се охлади го обезкостете на малки късчета.
Наситнете чесъна и лука и ги запържете в загрята мазнина.
Добавете обезкостеното агнешко месо, разбъркайте и сипете доматеното пюре.
Настържете моркова и го добавете в тигана заедно с подправките, измития ориз и малко от бульона, в който варихте месото.
Гответе около 10 минути. През това време прецедете бульона и го върнете в същата тенджера.
Добавете към него всички продукти и варете агнешката супа до готовност.
Котлонът не бива да е много силен.
Сервирайте чорбата топла.
Поръсете с наситнен магданоз и лук, а по желание може да пуснете във всяка порция по 1 резен домат.
Агнешката джолан чорба е готова.