Начин на приготвяне
Загрейте олиото в тенджера под налягане (без капак) и сложете целите скилидки чесън.
Щом си пуснат аромата ги извадете и добавете в олиото наситнения лук, чушки и моркови.
След като зеленчуците се запържат, добавете червения пипер и брашното. Разбъркайте и добавете нарязания на порции джолан. Накрая е ред и на обелените и нарязани на едро картофи.
Запържете за кратко, след което добавете обелените и нарязани домати.
Залейте всичко със зеленчуков бульон или гореща вода. Овкусете със сол, пипер и прибавете запържените скилидки чесън.
Затворете тенджерата с капака и щом налягането се вдигне, гответе около 30-35 минути на умерен огън. Свалете от котлона и щом налягане спадне, махнете капака.
Добавете нарязаните магданоз и девесил. Сервирайте свинската супа с люти чушлета, ако обичате.
Джолан чорбата в тенджера под налягане е готова.