Edin.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Свинска супа»Джолан чорба в тенджера под налягане

Джолан чорба в тенджера под налягане

ЗориЗори
Новак
15515k
Джолан чорба в тенджера под налягане
Снимка: Зори
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
75 мин.
Порции
8
"Мъжът ви ще се влюби още в първата паничка от тази джолан чорба"

Необходими продукти

  • джолан - 1 (с кожата)
  • вода - 2. 5 литра (гореща) или зеленчуков бульон
  • домати - 4
  • чушки - 2 червени
  • олио - 6 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • червен пипер - 3 с.л.
  • лук - 1 голяма глава
  • моркови - 3
  • чесън - 6 скилидки
  • магданоз - 1/4 връзка
  • девесил - 1 к.ч. прясно откъснат
  • кимион - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 к.л.
  • лют червен пипер
  • люти чушки
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте олиото в тенджера под налягане (без капак) и сложете целите скилидки чесън.

Щом си пуснат аромата ги извадете и добавете в олиото наситнения лук, чушки и моркови.

След като зеленчуците се запържат, добавете червения пипер и брашното. Разбъркайте и добавете нарязания на порции джолан. Накрая е ред и на обелените и нарязани на едро картофи.

Запържете за кратко, след което добавете обелените и нарязани домати.

Залейте всичко със зеленчуков бульон или гореща вода. Овкусете със сол, пипер и прибавете запържените скилидки чесън.

Затворете тенджерата с капака и щом налягането се вдигне, гответе около 30-35 минути на умерен огън. Свалете от котлона и щом налягане спадне, махнете капака.

Добавете нарязаните магданоз и девесил. Сервирайте свинската супа с люти чушлета, ако обичате.

Джолан чорбата в тенджера под налягане е готова.

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: