Edin.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Телешко варено»Супа от джолан в тенджера под налягане

Супа от джолан в тенджера под налягане

Супа от джолан в тенджера под налягане
Снимка: Христинка Колева
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
4
"В тенджера под налягане стават най-вкусните супи и тази го доказва"

Необходими продукти

  • моркови - 3 броя, средни
  • картофи - 4 бр
  • телешки джолан - 1 бр. с кожа
  • чесън - 3 - 4 ск.
  • лук - 1 брой, кромид
  • черен пипер - прясно смлян
  • дафинов лист - 1 брой
  • бахар
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Желателно е джоланчето да бъде опърлено преди готвенето, като разбира се, след това трябва да се измие.

Слагаме го в тенджера под налягане и прибавяме морковите, които не се режат, разполовен лук, дафинов лист, бахар, солчица, черен пипер.

Така джоланът трябва да се вари 50 минути, а когато е сварен и крехък, се разкъсва на големи хапки.

Бульонът от варенето на месото се прецежда и в него поставяме надребнени картофи.

Варим супичката до омекване на картофите, като накрая прибавяме надребнените вече моркови и лук, както и мръвките от джолана.

Супата от джолан в тенджера под налягане поднасяме със скълцан магданоз.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: