Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Edin.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Свинска Супа»Супа със свинско и картофи в тенджера под налягане

Супа със свинско и картофи в тенджера под налягане

ЗориЗори
Новак
15215k132
Супа със свинско и картофи в тенджера под налягане
Снимка: Зори
1 / 4
06/01/2024
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Сервираме супата със свинско и картофи и се погрижете да има панчерче, пълно с хляб"

Необходими Продукти

  • свинско контрафиле - 700 г
  • брашно - 3 с.л.
  • олио - 4 с.л.
  • лук - 2 глави
  • целина - 2 стръка
  • моркови - 2 бр.
  • картофи - 5 бр.
  • черен пипер - 10 зърна
  • бахар - 4 зърна
  • дафинов лист - 6 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • лют пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското контрафиле нарязваме на порционни парчета, поръсваме със сол и черен пипер и оставяме за 30 минути настрана.

След това овалваме всяко парче месо в брашно и прехвърляме в тиган със загрято олио. Запечатваме месото за кратко, като обръщаме всяко парче. Прехвърляме месото в тенджерата под налягане, добавяме малко сол, черен пипер на зърна, няколко зърна бахар и нарязаната една глава лук, пускаме и дафиновите листа. Наливаме 1.5 литра вода и затваряме с капака.

Слагаме на котлона и след вдигането на налягането в тенджерата (след като започне да излиза пара от клапана) намаляваме температурата и засичаме около 25 минути.

През това време обелваме и нарязваме картофите, морковите, останалата глава лук и стъблата целина на не много едри парчета. Задушаваме зеленчуците в мазнината от месото в тигана за няколко минути.

След спадането на налягането на тенджерата под налягане отваряме внимателно капака и добавяме задушените зеленчуци при месото, добавяме вода при необходимост и връщаме тенджерата за още 10-15 минути на котлона със захлупен капак.

Готовата свинска супа овкусяваме със сол, черен пипер и едро смлян лют червен пипер на вкус.

Сервираме супата със свинско и картофи в тенджера под налягане топла, поръсена със ситно нарязани листенца целина или магданоз.

Добър апетит!

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: