Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Задушено свинско»Свинско задушено с грах в тенджера под налягане

Свинско задушено с грах в тенджера под налягане

Niki ZhelyazkovaNiki Zhelyazkova
Новак
71453
Свинско задушено с грах в тенджера под налягане
Снимка: Niki Zhelyazkova
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
6
"Идеалната топла гозба за семейния обяд."

Необходими продукти

  • картофи - 4 бр.
  • грах - 500 г замразен
  • свинско месо - 300 г плешка или др.
  • лук - 1 глава, на едро
  • моркови - 2 на кръгчета
  • чушки - 1 бр.
  • доматено пюре - 100 мл
  • олио - 3 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • чесън - 5 ск. нарязан
  • черен пипер - млян и на зърна
  • джоджен
  • целина - или дафинов лист
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът, нарязан на лунички, се задушава на слаб огън и след 3-4 мин. прибавяме нарязаните моркови и чушка.

Щом и те омекнат, добавяме едро нарязани картофи, замразен грах, нарязаното месо, червения пипер и доматеното пюре.

Слагаме и останалите подправки, наливаме вода и похлупваме тенджерата под налягане.

Оставяме домашната яхнийка да се готви и след сигнализацията на уреда за набрано налягаме оставяме да ври още 10 мин.

И ето, че си имаме вкусно свинско задушено с грах в тенджера под налягане.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: