Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско задушено със зеле в тенджера

Свинско задушено със зеле в тенджера

Свинско задушено със зеле в тенджера
Снимка: Сия Рибагина
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
5
"Няма как да сбъркате аромата на задушеното свинско със зеле"

Необходими продукти

  • свинско плешка - 500 г
  • зеле - 1 бр. около 1200 г
  • домати - 2 бр.
  • зеленчуков бульон - 200 мл
  • дафинов лист - 2 бр.
  • черен пипер
  • сол
  • зехтин - 50мл
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинската плешка нарежете на по-малки парчета. Загрейте мазнината в тенджера, запържете месото до златисто.

Наситнете доматите и зелето. Зелето сложете при месото, объркайте хубаво и сложете капак на тенджерата. Гответе за 5 минути, отстранете капак и разбъркайте свинското със зеле.

Прибавете подправките, доматите и червения пипер. Сложете бульона и дафиновия лист. Разбъркайте и пак затворете с капака. Задушете ястието, трябва да остане на мазнина.

Сервирайте свинското със зеле в тенджера, поръсено с магданоз и се насладете.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: