Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Задушено свинско»Свинско задушено с картофи и моркови

Свинско задушено с картофи и моркови

Мария СимоваМария Симова
Новак
236134k
Свинско задушено с картофи и моркови
Снимка: Мария Симова
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
6
"Свинско с картофи приготвено толкова елегантно..."

Необходими продукти

  • свински джолан - 1 брой (без кожата)
  • марината
  • соев сос - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • олио - 2 с.л.
  • сол
  • добавки
  • балучка - 400 грама
  • чесън - 1 голяма глава
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • картофи - 3 броя
  • бира - 1 ч.ч.
  • домати - 1 голям
  • джоджен - 10 стръка
  • моркови - 3 броя
  • олио - 4 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо измийте джолана и го подсушете.

Смесете всички съставки за маринатата и натрийте добре месото. Сложете го в съд с капак и приберете в хладилника за поне един час.

Междувременно обелете морковите, картофите, чесъна и лука балучка. Оставете цели лука и чесъна, а картофите и морковите нарежете на едри филийки.

Смесете зеленчуците в купа. Настържете отгоре домата и го полейте с олиото и сол, разбъркайте хубаво.

В тава с капак сложете джолана, а около него наредете зеленчуците.

Сипете бирата и поръсете със стръковете джоджен.

Затворете капака.

Загрейте фурната на 200 градуса и печете месото 30 минути. След това намалете градусите на 150 и печете до готовност на задушеното свинско.

Свинското задушено с картофи и моркови е готово.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: