Начин на приготвяне
Първо измийте джолана и го подсушете.
Смесете всички съставки за маринатата и натрийте добре месото. Сложете го в съд с капак и приберете в хладилника за поне един час.
Междувременно обелете морковите, картофите, чесъна и лука балучка. Оставете цели лука и чесъна, а картофите и морковите нарежете на едри филийки.
Смесете зеленчуците в купа. Настържете отгоре домата и го полейте с олиото и сол, разбъркайте хубаво.
В тава с капак сложете джолана, а около него наредете зеленчуците.
Сипете бирата и поръсете със стръковете джоджен.
Затворете капака.
Загрейте фурната на 200 градуса и печете месото 30 минути. След това намалете градусите на 150 и печете до готовност на задушеното свинско.
Свинското задушено с картофи и моркови е готово.