Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Телешко задушено»Задушено телешко с моркови и дюли

Задушено телешко с моркови и дюли

Задушено телешко с моркови и дюли
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
160 мин.
Общо
210 мин.
Порции
4
"Вкусно телешко задушено, което не трябва да пропускате да си приготвите"

Необходими продукти

  • телешко месо - 1 кг бонфиле
  • дюли - 300 г
  • картофи - 300 г
  • моркови - 150 г
  • чесън - 5 скилидки
  • копър
  • масло - 50 г
  • олио - 50 г
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Телешко бонфиле се обезкостява и нарязва на малки кубчета. Посолява се и се задушава с предварително счукания чесън в сгорещено олио.

Картофите, морковите и дюлите, добре обелени и почистени, се сваряват поотделно. После леко се запържват в сгорещено масло.

Приготвеното задушено телешко се сервира, поръсено със ситно нарязан копър, а отстрани се декорира с останалите продукти.

Ако телешкото задушено ти харесва, опитай непременно и рецептите ни за телешко варено или класическото осо-буко.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: